Un birou spectaculos din metal perforat

Un birou spectaculos din metal perforat

Cand un birou e cu totul iesit din tipare, uneori vrei sa petreci cat mai mult timp in el. Acesta este si motivul pentru care din ce in ce mai multe companii aleg sa investeasca in amenajari altfel, home like, cu spatii cat mai luminoase, zone de relaxare si accesorii cat mai speciale. Asa este si acest proiect din Australia, in care ecranele metalice perforate, peretii de sticla si dispunerea in plan deschis ajuta la maximizarea luminii.

cobilt-office-5

Arhitectii au pornit de la ideea de a crea un spatiu care sa reflecte valorile fundamentale pe care se bazeaza compania: comunicare, conexiune, onestitate si lucrul in echipa.  Pe parcurs au adaugat si sentimentul  de “acasa” potentat de zona confortabila in stil living si bucataria comuna. Spatiul realizat este menit sa semene mai mult cu un apartament tip penthouse decat ca un birou clasic.

cobilt-office-3

Conexiunea si onestitatea se reflecta in materialele translucide, alese intocmai pentru a crea un plan deschis, plan ce permite o circulatie usoara si perpective clare. Biroul a fost impartit pe doua etaje ce comunica intre ele printr-o scara centrala realizata in intregime din metal perforat. Ecranele perforate albe din metal  permit o abundenta de lumina naturala si asigura un sentiment continuu de prospetime. Exact ce au nevoie noile spatii de birouri in care se face tranzitia catre un nou mediu de lucru.

cobilt-office-2

Designerii au avut grija sa tempereze marginile drepte si unghiurile dure cu linii curbe si texturi calde. De exemplu, canapea portocalie din receptie, plafonul curbat, scaune rotunjite din piele si sculpturi din ceramica.

Suntem fascinati de rezultat si de modul in care arhitectii au reusit sa imbine piesele de confectii metalice cu restul elementelor, astfel incat sa creeze un mediu de lucru care sa inspire si sa incurajeze un mediu de lucru productiv.

Mai multe detalii despre proiect, pe – Dezeen.com