De ce sa alegi mobilierul din metal

De ce sa alegi mobilierul din metal

Anul acesta metalul preia fraiele. Sau, cel putin, asa ne place noua sa credem. Daca in trecut ai fi propus intr-un interior piese de mobilier din metal, cel mai probabil ai fi primit un zambet ciudat si ceva critica. Dar, datorita popularitatii stilului industrial, avem din ce in ce mai multe astfel de piese de mobilier din confectii metalice. Ceea ce pe noi nu poate decat sa ne bucure.

mobilier1

Proiect propriu

 

Exista o serie de avantaje pentru care acesta da viata multor interioare si creeaza un spatiu dinamic. Prezentul ne arata ceea ce in urma cu cateva decenii parea imposibil: piese statement, creatii fabuloase, combinatii wow de materiale, toate din metal. Pe noi ne bucura peste masura toate aceste initiative pentru ca inceputul de an arata promitator, cu proiecte diverse de confectii metalice printre care si piese de mobilier.

mobilier4

Sursa foto: Pinterest

mobilier7

Sursa foto: Pinterest

 

Contrar ideii ca mobilierul din metal este potrivit pentru spatii exterioare, prezentul ne arata ca isi poate gasi locul extrem de bine si in interior. Cea mai populara alegere pana in prezent este masuta de cafea ce reuseste sa-si gaseasca locul in orice stil de amenajare. În amenjarile moderne cu accente clasice, ea completeaza povestea in forme rotunde, cu texturi aurii impreuna cu sticla sau marmura. Însa sticla si marmura nu reprezinta o optiune obligatorie, multe astfel de piese din confectii metalice pot lua o forma proprie, in diferite culori: auriu, argintiu sau cupru.  Acest tip de masute sunt extrem de stylish si comunica printr-un limbaj comun cu restul incaperii.

mobilier2

Sursa foto: Pinterest

mobilier6

Sursa foto: Pinterest

mobilier3

Sursa foto: Pinterest

 

Odata cu faimoasele scaune Eames, s-a deschis o noua lume pentru design. Scaunele capata forme atat de diverse, de neinchipuit in trecut. Clasicul scaun ajuns astazi banal este inlocuit de creatii si piese statement, din metal in totalitate sau cu picioare si insertii in material. Combinatiile de materiale atat de populare sunt alegerile designerilor pentru proiecte din ce in ce mai complexe, atat comerciale cat si rezidentiale.

 

Sa nu uitam nici de patul din metal, care nu e chiar o aparitie a acestui secol. Îl stim in variante clasice, cu modele in stilul buclelor victoriene. Este bine stiut ca patul este punctul central al oricarui dormitor, asa ca ar trebui sa fie mereu o alegere bine gandita. Recent, si modele in stilul industrial sunt foarte populare si pot lua diferite forme si chiar culori, cele mai populare dintre ele sunt negru, alb, albastru dar si crom si auriu cu efect invechit.

mobilier5

Sursa foto: Pinterest

 

Iar in proiectele comerciale, rafturile din metal sau chiar piese mai complexe din mobilier sunt in ultimii ani alegerile multor arhitecti. Vedem din ce in ce mai multe lobby-uri, restaurante sau showroom-uri care ne taie rasuflarea. Combinatii de materiale, texturi, corpuri de iluminat fabuloase, piese de mobilier supradimensionate, plante diverse dau viata celor mai frumoase incaperi pentru un prezent atat de divers si de spectaculos.

 

Viitorul arata frumos pentru ca lucrurile merg lin. Mai ales cand vine vorba de metal si frumusetea lui transpusa in mobilier si accesorii. Mai multe detalii despre proiectele noastre si tot ce putem face la Metaliero puteti afla de la colegii nostri din echipa de productie, pasionati de tot ce inseamna confectii metalice.