Cum sa combini mai multe tipuri de metale in amenajari interioare

Cum sa combini mai multe tipuri de metale in amenajari interioare

“Îndrazneste!”, ne place sa spunem intotdeauna. E unul dintre motivele pentru care credem ca exista proiecte unice, pentru ca in spatele lor se gasesc intotdeauna oameni care au curaj. Asa se intampla si cu mixul dintre metale, despre care ani de-a randul s-a spus ca e precum “apa si uleiul”. Noi ne-am propus sa va convingem ca nu e deloc asa daca respecti cateva reguli in combinarea mai multor tipuri de confectii metalice.

Alege un tip de metal dominant

decorativ1

Fiecare metal pe care alegeti sa-l incorporezi in incapere va juca un rol important, fara indoiala, insa ideal ar fi sa te concentrezi pe unul care va juca un rol dominant asupra celorlalte. Pentru a usura procesul de alegere, stilul pe care doresti sa il alegi iti va restrange optiunile. Pentru proiectele mari contemporane, ideal este otelul inoxidabil. Spatiile cu adevarat moderne imbratiseaza accesoriile cromate sau un cupru lustruit. Pentru stilul toscan sau frantuzesc, poti opta pe alama, pentru o alegere clasica.

Potriveste tipurile de finisaje

decorativ3

De fiecare data cand incerci sa combini doua aspecte diferite intr-o singura incapere, este esential sa gasesti cateva fire comune. Cand alegi sa combini cu mai multe tipuri de confectii metalice, concentreaza-te pe un singur tip de finisaj. Acest lucru va ajuta la crearea unui aspect unificat. Daca proiectul este unui shiny, atunci si metalul va fi la fel.
decorativ4

O piesa statement e o declaratie de stil iar atunci cand aceasta este din metal va scoate si mai mult in evidenta un spatiu spectaculos. Uneori o oglinda mare si indrazneata e exact ce ai nevoie, sau o lampa supradimensionata. În acest caz in care alegi sa scoti in evidenta un obiect, trebuie sa transmiti ca metalul distinct a fost o decizie intentionata.

decorativ2

Pentru mult s-a spus ca amestecarea diferitelor tipuri de metale nu functioneaza, dar stim cu totii ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Acesta este cel mai bun exemplu. Ai nevoie de doar cateva secrete si vei realiza un interior curajos si unic din diferite variante de confectii metalice.

Sursa foto: Pinterest